jempot masok !


Click here for Myspace Layouts

Sunday, 31 July 2011

ramadan , its tomorrow :)

assalamualaikum ,

lama jugak aku tak pot pet kat sini kan ?
sebabnya malas + sibokk
ya, aku malasss.


back to the title ,
esok puasa weyhhh ,
malam ni terawih , dan subuh nanti sahur ,.
tak sabaq weyhhhh.

aku rindu arwah ngah aku ,
arwah menghadap Ilahi khamis yg lalu ,
aku bakal rindu masakan beliau .

nanti arwah tak boleh buat laksa untuk aku dah .
hari raya ja mesti aku tertunggu tunggu laksa arwah .
:(
how i miss her so much .
tapi aku redha dengan ketentuan ALLAH .
kita yg maseh hidop , kena teruskan kehidupan .


btw , exam aku lg seminggu ,
dan aku maseh biasa biasa .
ada la baca sikit
tapi rasanya tak mencukupi .
malam ni study habes habesan laahh ,
terawih tak pergi .
nak kena jaga adik montel aku .

study !

cannot wait for tomorrow .
konfom aku orang pertama merungut lapaqq .
tetiap tahun macam tuhh.
hahahaaha

orait , cukoplah stakat ni .

see you .
bye dear.

Monday, 25 July 2011

its untitled .

assalamualaikum .
sihat semua ?
sebelum tuhh, tarek nafas , hembussssss
tarek ,hembussssss,
tarekkkkkkk, hembusssssssssssssssssssssssssssss !!

dah sedia ?
oraitee, lets begin .

7 august , formatif 2 exam .
ohh yeah ,
i loikee .
sejarah setakat nihh , alhamdulillah ,
add math , maseh boleh ,
bak kata aku , semua maseh di tahap yg agak memberangsangkan ,

hanya memerlukan usaha yg berterusan ,
insyallah , i will :)
thats all i think ,
nothing much tonight .

see you .
bye dear .

Tuesday, 19 July 2011

its the new beginning . :)

assalamualaikum ,
hampa sihat ka weyh ?
aku tengah lapaq ni ,
sorry okie ,
tetiap kaliupdate entry , benda first aku akan sebot ialah makan ,
takpa , aku super girl , boleh makan sebanyak mana yg aku mau,


okehlah ,
berbalik pada tajuk entry,

tak dapat dinafikan ,
akhir akhir ni , pipi aku slalu basah ,
basah dengan air mata yg tak henti henti turun macam hujan taufan , badai ,hurricane,
okie , dah lebih tu .
harini aku nanges , kemarin punn aku nanges .
and a lot of apologives ( eja tak betol ) to classmates aku.
memanjang depa kena menatap mata aku yg merah macam serbok cili .
depa kena tau , ketua kelas depa ni , tak lahh sesuper mana ponn .
eksyen ja lebeh ,
ehh , dak , dak
aku tak eksyen sangat ponn .
cuma sesekali , aku tringin gak nak berlagak depan orang laen ,
muahaha ,

ehh , sepatotnya entry ni sedeh kan ,
tapi aku translate ke happy + overacting pulakk ,
macam hampa tak kenal aku ,


oraitee ,
kemarin and harini ,
aku punya la nanges , kalau la tadah dalam timba,
fulamakk , boleh buat siram pokok la cekk oiiii.
dan akhirnya , pada harini , tanggal 19 julai 2011 ,
aku berjaya meluahkan segala yg terbuku , tertanam , terpacak dalam hati aku ,
kepada seorang insan yg mulia ,beliau benar benar berjaya menenangkan hatiku,
yg sedang lara ni ,.aceceh .
terima kasih kepada beliau .
sanggup mendengar luahan aku ,
aku sayang beliau .

hanya satu sebab yg buat aku sedih dan nanges ,
tapi aku pi campoq, kait dengan masalah laen ,
apa lagi , sob.sob.sob.sob la.

dan benar kata insan mulia tersebut,
lupakan budak itu ,
aku maseh muda ,
panjang lagi perjalanan ,
memang benar aku sudah lupakan budak itu ,
tapi bukan hundred percent,
separoh sahaja ,
aku tak mampu , hampir masok 2 tahun,
and then budak itu buat sewenang wenangnya .
aku memang marahkan budak itu ,
dalam masa yg sama , aku mencintainya ,
biarpon budak itu ala ala montel sikit ,
walaupun budak itu tak sehensem hot guy kat sekolah aku ,
but ,
yeah , i do love him ,yg teramat .
tiada sapa dapat tafsirkan rasa cinta aku pada budak itu ,
aku tau aku kiddo lagi ,
tapi , tiada sapa dapat elak dari jatoh cinta ,

insan mulia tersebut kemudiannya berpesan lagi ,
carilah jodoh yg benar benar menerima aku seadanya ,
yg sanggup bersama sama  aku ketika susah dan senang .
carilah jodoh yg benar benar baik ,
dan tidak hanya mengambil kesempatan ke atas diri aku ,

mengalir laju air mata aku , ketika mendengar ,
nasihat beliau .
aku nanges teresak esak depan insan mulia tersebut .

aku ucapkan terima kasih kepadanya ,
beliau lap air mata aku ,
cium pipi aku .
memeluk aku ,
betapa aku sebak dan bertambah esak tangis aku  ,
setelah 9 tahun menanggung beban dan derita ,
ya , aku baru sedar , sudah 9 tahun aku memendam rasa .
akhirnya , harini aku luahkan segalanya kepada seorang hamba ALLAH yg begitu menyayangi aku .

aku menanges , menanges ,
aku keluarkan semuanya ,
aku tak larat tanggung lagi .
pertama kali dalam hidup , aku selemah tu ,
setelah 9 tahun ,
baru aku berani menanges , baru aku menjadi lemah .

aku takkan lupa kata kata insan mulia tersebut,
buktikan pada mereka di dalam spm nanti . pedulikan apa yg orang kata , buat tak tau saja , belajaq rajen rajen
aku lega ,
aku bersyukur ,
terima kasih pada beliau .

yeah,mungkin aku tak dapat hilangkan rasa cinta aku pada budak tu ,
tapi sekurangnya aku sudah mula melupakan budak tu .

ramai lagi orang yg pernah melalui perpisahan ,
tapi aku anggap kisah aku yg tersadis .
maybe ,


apa apa pon ,
esok merupakan permulaan yg baru bagi aku .


we'll stop here.
see you .
bye dear..














okeh , terpacak tak termasokk .

Friday, 15 July 2011

kemon kemon , keep striving

assalamualaikum ,

apa kabaq semua ?
cek baru slesai makan nasik ,

ikan bawal masak kicap ,
mak cek kalu masak memang superb ,
oleh itu ,
lepas ni cek nak pi mengadap buku plakk ,
biology dan add math yg tercinta sedang menunggu ,

malam ni cek update entry lg tau ,
i lap you ,

see you .
bye dear.

Thursday, 14 July 2011

chills .

assalamualaikum . . . .

hampa , hampa .
aku boring oh ,
hahahaha

tadi aku stayback kejap kat skolah ,
doing revision on biology and add math ,
pokok pangkalnya nak fight netball .
but,
disebabkan pemain dah cukop ,
buatpa aku nak pulon sebokkan diri kan ?
then ,
aku balek naek bas ,
makan banyak gila karipap mak aku buat ,
and i'm full now ,

ohhh, ohhh
once again ,
aku skip tuisyen add math .
ingat nak stop lahh ,
tuisyen dah masok chp 7 ,
takot aku blurr ja nanti ,
tercangak depan budak laen ,

btw ,
minggu depan , plan nak pergi library kulim ,
dengan masam masam aku sekalian ,
hana , tasha ,
tak sabaq cek .
:) ily

ohh , ohh
lepas maghrib , nak continue revision aku yg terbantut kat library sekolah td ,
duduk kat library , macam aku sorang ja wujud ,
hahaha
tasha dengan tekunnya buat peta atas buku add math ,
hampa paham paham la kan ? :)
dan hana ?
she's watching her favourite shows that moment ,
MARIMAR , with peace at HOME .

aku  sayang hampa dorang weyh <3
malam nie , kalu rajen aku update entry lg okie ?

gonna have bath ,
and continue my revision .

see you ,
bye dear .

Wednesday, 13 July 2011

classmates :)

disebabkan kebosanan yg melampau malam ni ,
aku mengambil kesempatan intuk introduce a few classmates aku ,
peace :)



name given is nur farahana bt iskandar shah ,
she's fun , talkative , she's happy go lucky ,
and the most important , she'll accept me as who i am .
i love her .
ohh , ohh ,
she's sitting beside me in class .




name given was natasha syafinaz bt mat rosli ,
had past 10 years , since our first met in standard 1 .
ohh yeah ,
she's gorgeous right ?




name given was nur aziela bt abdullah .
orangnya di sebelah kanan ya ,
yg pakai sweater puteh tuh ,
dia cantek kan ?
of course , semua classmates aku cantekk .
aziela baek , and rajen kott



name given was muhd fitri bin hilmi ,
some thought his name was fitri hilmi ,
no , only fitri .
hilmy was his dad ,
he's the most hardworking boy in class ,
he love to smile and helping people .
orang akan cair bila tengok dia senyum :)





name given was farah haziqah bt adnan ,
she' adorable ,
lil cute ,
an maybe an open minded person .




name given was syed muhd azim bin syed nasir ,
likes to tease people,
and i'll call him arzym adiosa ,
his nickname , i thought .
sometimes , he can be the most hardworking student in class ,




name given was zaid nor ikhwan bin zainuddin ,
the most annoying boy in class ,
and guess what ?
he was my assistant !
but , he's nice !
funny , and irritating , :P
nice eyes bro :)




sorry , to the other classmates ,
aku pulon cari gambaq hampa ,
tak ketemu ,
nanti , aku try laen keyh ?

doesn't matter who they are ,
but , who am i , when i with them ,


enough for tonight , \
see you ,
bye dear.

Saturday, 9 July 2011

i'm getting weaker with tears .

assalamualaikum . . . .

aku suka membebel sekarang ,

malam ni , aku nak bebel lagi ,
jangan marah ok ?

okeh , okeh
malass nak gebang banyak ,
straight to the point .

aku dah tak kuat .
hampa tau , dulu , aku merasa akulah yg paling gah kat dunia .
akulah super girl ,
yg kuat pluss tabah .

but ,
since naik form 4 ,
everything changes dude .
kawan kawan yg dulunya mengaku kawan , hampir hampir jadi lawan ,
nobody beside me right now ,
getting worse with academic ,
getting more sensitive ,
i'm nothing .

ohh,
aku makin derhaka pada mak abah,


dulu,
bibiaq aku tak boleh nak adjust dah ,
sengeh sampai ke telinga ,
aku datang sekolah dengan semangat ,
walaupun ramai yg mengeji .

sekarang ?
satu langkah ke sekolah , macam berjam lamanya.
dengan kelas jaoh gedabak .

aku bukan penat dengan semua tuhh ,
aku penat dengan aku .
aku , aku .

diri aku dah rotate 120 % .
aku cepat bosan dengan hidop aku .
bosan dengan kawan kawan yang sikapnya tak menentu ,
kot ya pon , hang tak mau kawan dah ngan aku ,
jangan la buat mata stim , jeling separoh mampoih ,
ataupon , hang still tak puas hati ,
aku beat kau dalam pmr yg lepas .
aku tau la minachi oii,
hang jenis yg tak boleh terima kenyataan ,

then ,
sekarang , sebab tu lahh , hang dok pulun terokk nak beat aku balek kn ?
hang mai sekolah , hang pulun bad mood berbagai .
awat ?
nak bagi aku goyang ka ?
maseh , but tak guna minachi ,
done with that pompuan .





buat masa sekarang , aku masih boleh bertahan ,
but who knows ?
nanti aku akan rebah jugak .



k done .

see you.
bye dear.

Friday, 8 July 2011

i did it again , forgive me mak . T_T

assalamualaikum .

lambat aku tidoq malam ni ,

air mata terasa hendak berguguran .

sekali lagi , aku maki mak aku .
hanya kerana beliau tanya esok aku balek sekolah pukul berapa .

aku bodoh ,
kenapa aku nak lepaskan tension kat mak aku ,
beliau tak tau apa .

malam ni , aku dah buat dosa dengan beliau .
aku tahu mak aku sedih ,
hati beliau terluka , terhiris .
salah aku semuanya .
T_T

tapi ,beliau tetap sabar ,
rasanya dah bertrilion kali aku maki mak aku .
tapi beliau masih mampu tersenyum .

beliau masih mampu maafkan aku .

dan aku ?
masih tak berubah .
bagaimana YA ALLAH ?


mataku pedih di saat ini .
air mata ingin mengalir .
betapa aku merasa berdosa .



tumpah juga air mataku .


aku tahu , beliau sentiasa ada untuk aku ,,
cuma ,
aku yang buta hati ,
tak dapat memahami kasih suci seorang ibu .






beliau tak pernah bosan mencurahkan kasih sayangnya pada aku ,
aku hanya mempersiakannya .
beliau kasihi aku dari aku kecil hingga sekarang ,
aku ?



tidak tertahan air mata aku.

I LOVE MY MAK .
REALLY LOVE YOU .


see you .
bye dear.

Wednesday, 6 July 2011

tomorrow ==> new day

assalamialaikum .
sekarang 2.02 a.m dan aku still berjaga .
takpa eyebag buat aku nampak cool dan hot .

okeh .
esok aku akan try buat hari khamis jadi new day yg terbaek lam hidop aku .
gonna focus on study tomorrow .
ignores the others .
.
tolonglah , tolonglah .
aku tak mau malas .
aku nak rajen .
dah bulan 7 sekarang .
dan aku maseh tak fokus .
oooo
aku nak tidoq dah wei .
see you

bye dear .

Monday, 4 July 2011

YA ALLAH , apa patut aku buat ?ampunkan aku YA ALLAH

assalamualaikum ,

maaf lama kita tak berbicara ,
straight to the point lahh .

okeh , aku makin malass ,
aku dah lupa azam aku yg dulu .
nak maju , nak berjaya .
tapi sekarang ?
mana semua tu ,
aku sedih sebab buat mak aku sedih .
pagi tadi ada majlis penerimaan netbook kat sekolah aku ,
mak aku cakap , dengan adanya netbook tu ,
aku akan lebih maju jaya dalam pelajaran.
mak aku nak aku berjaya dalam pelajaran .
aku terkilan kerana beliau hanya mampu tersenyum ,
ketika melihat kejayaan anak orang lain.
sungguh aku terkilan sebab aku dapat 3 a dalam exam baru baru ni ,
aku pasti bila aku tak dak kat rumah.,
mak aku mesti menitiskan air mata beliau .
tapi aku nak beliau tau ,
aku sememangnya tersangat ingin membanggakan beliau ,
TERSANGAT ,
aku ingin berusaha ,
tapi aku tak tau apa yg membantutkan niat aku .

dan aku gagal menjadi seorang muslimah yg sejati ,
solat aku dah abaikan.
dah lama aku tak sentuh dan alunkan ,
ayat kitab suci AL QURAN .
maafkan hambamu YA ALLAH .
aku telah kecewakan seorang ibu yg bertarung nyawa ,
ketika hendak melahirkan aku .
aku kecewakan seorang ibu yg berjaga siang malam ,
menjaga aku , ketika aku sakit demam.


aku meninggikan suara pada abah dan mak ,
hanya kerana mereka mengingatkan aku supaya,
menunaikan suruhan ALLAH S.W.T .

bimbinglah aku YA ALLAH .

jangan biarkan aku leka dengan nikmat duniawi .

bukakanlah pintu hati dan mindaku agar ilmuku penuh di dada

aku sayang MAK dan ABAH aku . .


see you ,
bye dear .
assalamualaikum .