jempot masok !


Click here for Myspace Layouts

Tuesday, 28 June 2011

life becomes a little better , ALHAMDULILLAH.

assalamualaikum .

dua hari kott, aku tak update "si muka tak malu".
bukan apa ,
letih bhai .
aku meniaga untuk hari koperasi sekolah ,
then ptg ada kawat lagi .
memang tak sempat aku nak qada tidoq aku ,

btw ..,
bukan isu tuhhhh ,
yg aku cuba nak cecite harini ,
tapi benda lain lahhh ,


okeh ,
buat masa sekarang aku takkan panggil depa malaun .


hmmm ,
first day niaga ,aku tegoq salah sorang dari depa ,
sebab pa tau,aku lupa lak ,
and guess what ?
dia jawab ngn baeknya ,
oh god ,
aku terkezut kotttt .
nak kata dia buang tebiat ,dak kottt ,\
gila la baq ang ,
sampai hari ketiga niaga ,merangkap harini ,
depa dorang still baek ngan aku ,
kalu tak ,dulu kalu jumpa aku,
mulalah mulot depa ,
but itu dulu ,
aku tak tau lah sekarang ,
masa goreng nugget tadi pon,
dia ngan selamba ,tak kisah aku tolong dia ,
siap sengeh kat aku lagi ,
ikhlaskah depa ?
ataupon ada udang di sebalik mee ?
kalaulah betoi ,depa dah ubah sikap terhadap aku ,
aku syukur sangat sangat ,
ALHAMDULILLAH .
ALLAH MAHA ADIL .

aku harap sikap depa tuhh berkekalan .
ish ! tak caya betoi aku ,
baek pulakk depa .
aku siap pi snap pic depa lagi masa tengah goreng nugget .
and depa SIAP POSSING .
haisss , tak caya sunggoh aku .
apa apa pon,aku syukur pada ALLAH S.W.T

okeh lahh ,
see you .
bye dear.

Sunday, 26 June 2011

sangat meletihkan harini , AKU NAK PENGSAN

assalamualaikum .

derrrr ,
aku ngantok tahap gaban nihh,
penat oooo harini ,
aku niaga kat pondok koperasi .
juai rojak ,
hahahahahah
pagi pagi lagi dah terpotong jari masa kupas sengkuang ,
hahahah
kantoi laaa , aku jarang masok dapoq .
mula mula tak laku laa baq ang rojak tuhh ,
mai last last,time nak balek ,
punya la qamai org mai serbu ,
tak menang tangan aku ,
mak aiy esok kena niaga lagi sampai hari selasa ,
then ptg kawat lagi .
mau cabot kaki aku .
anyway , boleh tahan best la qini ,

okeh la wei ,
eyeball aku nak tekeluaq dah ni .

see you .
bye dear .

Friday, 24 June 2011

KL GANGSTER terbaik derrrr .

assalamualaikum .

baca tajok entry aku malam ni ,

ohh , ohh
aku p tengok movie KL GANGSTER ngan mak and lil bro aku .



tengok movie poster ponn dah goyang kan ,?
hahahaha
mula mula aku pi survey tiket wayang dulu ,
mak ngan adik aku tunggu dekat kfc kat bawah tuhh .

alamak !
nak tau tayangan yg terawal pukol brapa ?
4 petang !
padahal masa tuhh baru pukol 1.05 petang kott.
apa lagi ,kami p la makan kfc dulu ,
dipendekkan crita ,
makan makan sampai nak dekat pukol 2 petang .
adush !
lagi 2 jam bhaii.
menengung lahh , mak and aku dekat kerusi urut depan panggong wayang tuuh.
adik aku tak pa lah,
dia siap boleh pi masok kedai game and prabeh 8 hinggit kat situ .
tup tup,
dah pukol 3.45
aku pi beli ayaq pepsi ,yg medium punya,
adik aku mengebat ohh.
order sosej lagi .
okeh, kami book seat E-10,11,12
seat yg selalu kami duduk .

fuhhh ,
bila start tayang movie ,
tersentap aku tengok adi putra dan aaron aziz,
begitu hot !
tough bukan kemain ,
cair kat situ ,
memang best ahhh ,
bila mai kat adegan lawan melawan tuhh,
nampak sangat kemachoan depa .
hai , hai
macam nak pi tengok laen .
tapi bila dah abes movie , mak and adik aku kata,
TAK BEST LANGSONG !

biaq toi apa yang mak aku cakap nihh.
beliau tak menghayati sepenohnya kot movie tersebot,
hahahahahahahaha

apa apa pon,terima kasih yg tersangat kepada beliau sebab ,
dah bawak aku dan adik aku p tengok movie tuhh,
CEK SAYANG MAK !




hmm , talking about tomorrow ,
aku nak bangon awal,
sebab nak study ,
tadi aku bangon awal jugak ,
tapi study bio sat ja la,
adik aku ganggu concentration aku ,
dia bukak volume tv macam dok sebatu .
haissh ,adik aku jugak .

okeh ,jumpa nanti ,
see you .
bye dear.

Thursday, 23 June 2011

bersabar dan kuatlah , wahai diriku ,

assalamualaikum .

suka suka hati aku ja nak tidoq lambat malam ni kan ?
bukan malam ni saja okie ?
tetiap malam .

okeh okeh ,
harini , means kemarin ,
once again , hati aku disakiti ,
siapa penyebabnya?
siapa lagi ?
tapi takpa,
hati aku dah mula redha sikit demi sikit ,
orang cakap ,
kita kena sabar ,
ALLAH MAHA ADIL .

takpala ,
hinalah , selagi hampa mampu .
selagi mulot dan lidah hampa masih mampu bertutur kata ,

biaq kat depa ,



sekarang aku dah mula rajin ,
hahahaha ,
mak aku ucap tahniah ,
coz aku tak suka buang masa dah ,
balek sekolah ja ,
tros buat homework .
malam pulak , aku study ,

bila dipikiaq pikiaq ,
bila dicamporadokkan dengan apa yg menimpa aku sekarang ,
aku rasa semangat pulak .

haish , baru aku tau ,hidop ni boleh bahagia dan sedih,
pada satu masa .


okeh ,
esok jumpa lagi,
see you.

bye dear

Tuesday, 21 June 2011

alhamdulillah ,ALLAH SENTIASA BERSAMAKU .

assalamualaikum ,

weyh hampa , aku baru habes buat homework bm ,
karangan bergambar ,
sebenarnya keja tuh , cikgu bagi minggu lepas ,
but aku baru buat harini ,
tiba tiba ,
aku rasa macam nak selesaikan semua homework aku ,
yg terbantut selama ni ,
tapi takk la selesai semua harini.
aku just buat bm ja ,
idea datang mencurah curah bhaii,
hahahahahah

okeh ,
sekarang ,
aku dah mula berubah sikit demi sikit ,
homework aku dah mula buat ,
aku tak suka buang masa ,
ALHAMDULILLAH ,
ALLAH SENTIASA BERSAMAKU ,

mungkin ,
aku kena lupakan masa silam aku kot ,
jangan dipikiaq dah ,
hal hal yg hanya merosakkan minda tuhh ,
pikiaq pelajaran ja,
apa yg orang lain cakap pasai kita tak penting ,
apa yg penting ?
bukan kerjasama okeh .
percaya pada diri sendiri tuhh yg penting ,
moga aku makin tabah ,
dalam jalani ujian dan dugaan yang ,
ALLAH S..W.T tetapkan untuk aku ,
AMIN,

INSYALLAH ,
aku akan mula lapangkan dada aku ,
dan lupakan segala dendam kesumat yg dipendam selama ni ,
kepada 3 orang tuhh ,
biaq la kat hampa ,
sakitkanlah hati orang lain selagi hampa mampu ,
bersiap sedia lahh ,dengan balasan di akhirat  :)

jangan menyesal sudah .

baru aku sedaq ,
hidop ni ,
bukan sekadar pengorbanan saja ,
ianya lebih kepada kesabaran ,

aku beruntung coz dikurniakan insan insan
yg setia di sisi aku ,
tak kira keadaan macam mana sekali ponn

nelly,farahana dan tasha
aku sayang hampa .


okeh,sampai sini saja ,

see you.
bye dear.

Monday, 20 June 2011

nothing much tonight .

assalamualaikum ,

aku tak tidoq lagi lah bhaii .

bangga gila weyh , aku berjaya jawab 2 soalan add math ,
dengan sendirinya ,
alhamdulillah  . . . .
aku punya pulonn buat la tadi ,
bukak buku teks ,
bukak buku rujukan ,
tekan calculator ,
padam sana sini ,
liquid sana sini .

add math rasa best sangat kalau kita tau buat .
kena buat banyak latihan ooooo.
dan harini ( kemarin ).
buat pertama kalinya ,
aku tersenyum melebaq sambil buat add math ,
terbaik lahh ,

tapi tinggal lagi 5 soalan lahh
hehehehe
yang tuuhh ,
aku dah cuba pikiaq jalan kerja dia ,
tapi still tak dapat dapat ,
esok kena pi tanya kawan kawan la.


orait , orait

see you .
bye dear.

bangga derr ,aku buat homework awal

assalamualaikum .

penat meyh ,
aku balek dari sekolah ,
panas giler ,
dah la panas , pastu aku menggiler tengah jalan ,

hahahaah

okeh ,
dekat sekolah harini ,not bad lahh
4a dapat cikgu add math baru ,
cikgu majid nama dia .
terbaik lahh weyh , dya ajaq add math .
faham oooo ,
memang faham sangat sangat .

balek rumah pas makan , teros aku buat homework add math .
rasa semangat pulakk ,
cikgu majid ponn cakap nak buat kelas tambahan ,
untuk add math ,
kena pergi nihh ,
dia cakap dya nak review balek dari chapter 1 ,
yeah , yeah
aku MESTI pergi .

bangga la jugak aku buat homework awai ,
sebab ,
aku suka tidoq pas balek sekolah ,
lepas abes posting entry ni ,
maybe aku akan take a nap jap ,
penat bhai ,
aku berkawat dalam sekolah dengann farahana harini .
apa apa pon ,
aku kena teruskan usaha dalam mengejar kejayaan ,
aceceh ,


okeh la , ngantok baq hang ,

see you .
bye dear.

Saturday, 18 June 2011

jaga jaga , balasan DI SANA menanti hampa

assalamualaikum . . . .

tajok entry malam ni catchy sikit lahh
ahahha

okeh okeh , straight to the point ,
maybe dah banyak kali kott, aku beletiaq pasai 2 ekoq malaun ni ,
bukan saja saja aku beletiaq okie ,
sebab mereka dah buat salah sama aku .
yeah , siapa aku nak dibandingkan dengan mereka
but ,
heyy ! heyy !
hampa jangan megah sangat ,

TUHAN ITU MAHA ADIL ,
TUHAN ITU  MAHA MELIHAT ,

tak dak satu perkara ponn kat dunia ni terlepas
dariNYA .

hampa , hampa
aku ponn tak tau macam mana hampa buleh jadi jahat bebeno ngan aku
oops ,
setelah meneliti segala bukti dan hujah hujah yg bernas
lagi kukuh ,
aku mendapati bahawa hampa hanya memperlekehkan
golongan yg tak seHOT angelina jolie ,
and tak seFAMOUS johny depp ,

kemon kemon lahh ,
jangan ingat sebab hampa hensem sikit dari setan ,
hampa buleh dok tindas orang laen .
oops , tak payah lah , aku nak mintak maaf sebab
aku panggil hampa setan .
lagiponn , hampa pernah panggil aku
ANAK IBLIS kann ? :)
so sweet nickname yg hampa bagi kat aku .


peliklah aku ,
masa mula mula aku enter smkk ,
hampa okie okie ja
then , now ?
meroyan tahap gaban

tapi ,
sekalung penghargaan aku bagi kat hampa
di atas ejekan dan hinaan hampa masa di form 3 ,
aku dapat semangat yg berkobar kobar ,
and then ,
8a's in my hand,
thanks baby .

ohh , ohh ,
hampa tuhh ego ,
betoi takk ?
hampa pantang kalah dengan perempuan ,
takot jatoh standard .



malaih ler , aku nak mrapu mrapat pasai hampa ,
kesian SI MUKA TAK MALU  aku ,
kena ngadap entry pasai hampa .

aku cuma nak peringat saja ,
buat la apa yg hampa nak kat dunia ni ,
hinalah , cacilah , herdiklah , makilah
buat semua tuhh selagi boleh ,
dunia ni sementara ,
nanti di akhirat , mulot hampa yg akan menuturkan segalanya .

jangan menyesal di akhirat nanti ,

semoga orang orang yg hampa hina ,
mendapat kebahagiaan di akhirat sana ,
AMIN .


see you ,
bye dear.

Friday, 17 June 2011

lets talk about anything tonight .

assalamualaikum . . . .

ohh .ohh
aku baru habes gayot ngan nelly dekat fon ,
damn ! i miss her ten thousand times more
than she miss me .

alhamdulillah,dia okey , okey saja kat sana ..
gila ,kami sembang bagai nak rak bhai .
lega aku dengaq sora dia .
best baq hang dengaq story dia kat sana .

I MISS YOU MORE THAN
A HUSBAND MISS HER WIFE

THATS ALL
bye dear.

Sunday, 12 June 2011

be YOURSELF , everyone is TAKEN

Assalamualaikum . . . .

lama jugak laa ,aku mangabaikan "si muka tak malu " aku nih
don't worry .
be happy .

okeh,done with that .

malam ni, tangan gatai pulak nk mengupdate pasai isu hipokrit ni
oopss , maaf , ianya tidak ditujukan pada sapa sapa
tapi kalau ada yang terasa sampai ke lubok hati ,
AMBEK JA LA ,
FREE OF CHARGE .

orait,apa yang aku maksodkan kat sini ,
berpura pura dalam sesuatu hal,
tapi ,
hipokrit ni,cabang dia berlambak ,
but,
i'll prefer to mention about being
hypocrite to yourself. .

same as torturing yourself ,
heyy,kemon kemon ,
stop pretending lahh .
nampak burok bila sseseorang tuhh hipokrit ,
ada lahh , contoh contoh nya yg aku jumpa berlanbak lambak
kt facebook,
takkan aku nak sebot kat sini kot ,
ohh ., no , no ,
bukan sebab takot la bang chik ,
takot tu memang takot,
takot dosa .
okekekeke
malass nak mrapu mrapat banyak .
ada stengah ni ,walaupon oqang kedah,
depa dok pulon la cakap kolumpo tuhh,
lidah tektiap qi dok balon asam pedaih ,
laa ni nak tunjok terar nohh ,
ambek !!
hahaha
version aku dalam loghat kedah ,
betoi kan ,
tengok ja la kt status status fb ,
naik geli bulu hidong aku baca status yg gla babang
pulonn .
memang la,asing masing ada hak ,
but . . .
kadang kadang aku rasa macam nak balon depa dengan
kasot sekolah warrior aku tuhh ,
meh aku bg contoh nahh ,
kita blajaq tatabahasa malam nihh ,

kita
belajar
siapa
(yang ni ,yang basic)

depa translate pi :

kite
blaja
sape


ohh , damn!
they sound like a froggie .


done with word .

ada stengah yang jadi hipokrit melalui bahasa tuboh mereka,
cara hidop mereka ,
dan,
pergaulan depa .


misalnya ,

kata lah , KATA LAH,
ada sorang ,mamat nihh ,
nampak dia cewek hot hot ,
teroih dia jadi macam  . . . (ampa tau kan macam mana)
tapi , kalu lelaki , tak nampak sangat kegedikan nya
kalu pompuan boleh gagah laa
nampak laki tough , handsome,
mula lahh ,
perbetul sana sini ,
sengih sampai telinga macam nak putuih .
calit bedak 7,8 kilo
meh sini ,
budak montel nak pesan ,
sesiapa saja yang nilai kita berdasarkan luaran,
orang itu memang tak boleh pakai ,
ehhhh , ehhhh
aku sedaq aiy , diqi aku ,
tapi siapa kita nak menidakkan kuasa ALLAH S.W.T ?
apa gunanya kita bersuka ria dengan orang lain ,
kalau tak jadi diqi kita sndri .
its worthless .

kehidupan bukanlah mementingkan kesempurnaan semata mata ,
ianya lebih kepada menjadi diri sendiri ,



okeh , okeh ,
aku tau dah ramai yang terasa dengan entry aku nihh ,
hahahah  ,.


don't take it wrong .

aku hanya nak sedaqkan ,orang yg tak tau diqi ja
tidak dituju pada sapa sapa pon


bye dear.

LYPEAR BECOMES PEAR ONLY ....


kita bersama ketika susah dan senang <3


she'll gonna leave me :(
nellysa nursyafira bt basri
-lypear-

assalamualaikum ,
gonna talk a litle ,
coz i'm so freakin sad ,
she's nellysa nursyafira bt basri ,
born on 27 february 1995 ,
gonna move to mrsm merbok.
she'lll gonna leave me .
my besties ,
i'll gonna miss her much .

-tak boleh tuleh banyak banyak dah , satgi rumah aku banjir-
harap harap dia sentiasa kuat di sana
i'll miss you
-lypear-

Friday, 3 June 2011

memories of mine ,the sweet one , lets flash back

assalamualaikum . . . .
hai , hai ,
malam nihh , jomm flash balek sweet moments aku,
sepanjang 16 taon aku hirup carbon dioxide .


  1. mak and abah beli birthday cake kat aku sampai 2 bijik untuk celebration kat tadika aku dulu
  2. tok beli bebear gergasi kat aku masa aku kiddo ,dekat bukit kayu hitam kott , besar oooo .
  3. abah aku bawak aku g jalan jalan kat taman selasih tetiap malam ,pegi D-LIMA , MAKAN MAKAN , NAEK MOTO ,DUDUK DALAM RAGA LAGI TAU.BELI GULA GULA KAT AKU , BELI COKLAT BENDERA YANG ADA KIPAS TUHH KAT AKU ,
  4.  mak aku gerak aku dari tido tengah tengah malam, coz nak pegi hospital ,mak aku dah sakit nak lahirkan adek aku .
  5.  first time aku belai adek aku yang baru dilahirkan.
  6. pegi rombongan ke cameron highland  dengan mak and adek aku anjuran tadika adek aku merangkap bekas tadika aku .
  7. aku dapat anugerah pelajar cemerlang , and mak aku pegi tengok aku amek hadiah ,tengok aku buat persembahan .
  8. aku dapat anugerah tokoh pelajar masa darjah 6 .
  9.  aku riuh rendah ngan buddies kat first secondary school aku ,SMKTJ .
  10. aku dah pandai minat kat boys ,hahahahaah ,gedik !

petang yang syahdu , . . . . .

assalamualaikum . . . .
okie ,petang nihh , nothings to do ,
oh really ?
i could do some revision , but didn't want to
hahahaha . .
ohh ,btw ,
its my abah's birthday ,
had wish and kiss him just now , ,
may god bless you , abah . . .


orait then ,
maybe tonight gonna finish a little homework ,
and night dreaming .
really hope the dream will come true ,
okeh.done with english ,
now,
kedah pekat.
hahahahahaha
aku baru perabeh laksa 2 mangkok , and koko crunch with milk semangkok.
sedap bhaii.
sekarang , macam ulaq sawa terlebih kekenyangan .
mintak maaf , nowdays aku jarang mengupdate "muka tak malu " aku nihh ,
bukan apa ,
nak kata malass ,bukannn
tapi ada hobi baru ,
guess what ??
aku suka tido sekarang ,
pas makan,tido ,
pas mandi,tido
pas baca buku,tido ,

haissshhh ,

okeh,okeh,damn !
aku takk tau nak mrapu mrapat pa dah ,
see you .
bye dear .