jempot masok !


Click here for Myspace Layouts

Sunday, 31 July 2011

ramadan , its tomorrow :)

assalamualaikum ,

lama jugak aku tak pot pet kat sini kan ?
sebabnya malas + sibokk
ya, aku malasss.


back to the title ,
esok puasa weyhhh ,
malam ni terawih , dan subuh nanti sahur ,.
tak sabaq weyhhhh.

aku rindu arwah ngah aku ,
arwah menghadap Ilahi khamis yg lalu ,
aku bakal rindu masakan beliau .

nanti arwah tak boleh buat laksa untuk aku dah .
hari raya ja mesti aku tertunggu tunggu laksa arwah .
:(
how i miss her so much .
tapi aku redha dengan ketentuan ALLAH .
kita yg maseh hidop , kena teruskan kehidupan .


btw , exam aku lg seminggu ,
dan aku maseh biasa biasa .
ada la baca sikit
tapi rasanya tak mencukupi .
malam ni study habes habesan laahh ,
terawih tak pergi .
nak kena jaga adik montel aku .

study !

cannot wait for tomorrow .
konfom aku orang pertama merungut lapaqq .
tetiap tahun macam tuhh.
hahahaaha

orait , cukoplah stakat ni .

see you .
bye dear.

Monday, 25 July 2011

its untitled .

assalamualaikum .
sihat semua ?
sebelum tuhh, tarek nafas , hembussssss
tarek ,hembussssss,
tarekkkkkkk, hembusssssssssssssssssssssssssssss !!

dah sedia ?
oraitee, lets begin .

7 august , formatif 2 exam .
ohh yeah ,
i loikee .
sejarah setakat nihh , alhamdulillah ,
add math , maseh boleh ,
bak kata aku , semua maseh di tahap yg agak memberangsangkan ,

hanya memerlukan usaha yg berterusan ,
insyallah , i will :)
thats all i think ,
nothing much tonight .

see you .
bye dear .

Tuesday, 19 July 2011

its the new beginning . :)

assalamualaikum ,
hampa sihat ka weyh ?
aku tengah lapaq ni ,
sorry okie ,
tetiap kaliupdate entry , benda first aku akan sebot ialah makan ,
takpa , aku super girl , boleh makan sebanyak mana yg aku mau,


okehlah ,
berbalik pada tajuk entry,

tak dapat dinafikan ,
akhir akhir ni , pipi aku slalu basah ,
basah dengan air mata yg tak henti henti turun macam hujan taufan , badai ,hurricane,
okie , dah lebih tu .
harini aku nanges , kemarin punn aku nanges .
and a lot of apologives ( eja tak betol ) to classmates aku.
memanjang depa kena menatap mata aku yg merah macam serbok cili .
depa kena tau , ketua kelas depa ni , tak lahh sesuper mana ponn .
eksyen ja lebeh ,
ehh , dak , dak
aku tak eksyen sangat ponn .
cuma sesekali , aku tringin gak nak berlagak depan orang laen ,
muahaha ,

ehh , sepatotnya entry ni sedeh kan ,
tapi aku translate ke happy + overacting pulakk ,
macam hampa tak kenal aku ,


oraitee ,
kemarin and harini ,
aku punya la nanges , kalau la tadah dalam timba,
fulamakk , boleh buat siram pokok la cekk oiiii.
dan akhirnya , pada harini , tanggal 19 julai 2011 ,
aku berjaya meluahkan segala yg terbuku , tertanam , terpacak dalam hati aku ,
kepada seorang insan yg mulia ,beliau benar benar berjaya menenangkan hatiku,
yg sedang lara ni ,.aceceh .
terima kasih kepada beliau .
sanggup mendengar luahan aku ,
aku sayang beliau .

hanya satu sebab yg buat aku sedih dan nanges ,
tapi aku pi campoq, kait dengan masalah laen ,
apa lagi , sob.sob.sob.sob la.

dan benar kata insan mulia tersebut,
lupakan budak itu ,
aku maseh muda ,
panjang lagi perjalanan ,
memang benar aku sudah lupakan budak itu ,
tapi bukan hundred percent,
separoh sahaja ,
aku tak mampu , hampir masok 2 tahun,
and then budak itu buat sewenang wenangnya .
aku memang marahkan budak itu ,
dalam masa yg sama , aku mencintainya ,
biarpon budak itu ala ala montel sikit ,
walaupun budak itu tak sehensem hot guy kat sekolah aku ,
but ,
yeah , i do love him ,yg teramat .
tiada sapa dapat tafsirkan rasa cinta aku pada budak itu ,
aku tau aku kiddo lagi ,
tapi , tiada sapa dapat elak dari jatoh cinta ,

insan mulia tersebut kemudiannya berpesan lagi ,
carilah jodoh yg benar benar menerima aku seadanya ,
yg sanggup bersama sama  aku ketika susah dan senang .
carilah jodoh yg benar benar baik ,
dan tidak hanya mengambil kesempatan ke atas diri aku ,

mengalir laju air mata aku , ketika mendengar ,
nasihat beliau .
aku nanges teresak esak depan insan mulia tersebut .

aku ucapkan terima kasih kepadanya ,
beliau lap air mata aku ,
cium pipi aku .
memeluk aku ,
betapa aku sebak dan bertambah esak tangis aku  ,
setelah 9 tahun menanggung beban dan derita ,
ya , aku baru sedar , sudah 9 tahun aku memendam rasa .
akhirnya , harini aku luahkan segalanya kepada seorang hamba ALLAH yg begitu menyayangi aku .

aku menanges , menanges ,
aku keluarkan semuanya ,
aku tak larat tanggung lagi .
pertama kali dalam hidup , aku selemah tu ,
setelah 9 tahun ,
baru aku berani menanges , baru aku menjadi lemah .

aku takkan lupa kata kata insan mulia tersebut,
buktikan pada mereka di dalam spm nanti . pedulikan apa yg orang kata , buat tak tau saja , belajaq rajen rajen
aku lega ,
aku bersyukur ,
terima kasih pada beliau .

yeah,mungkin aku tak dapat hilangkan rasa cinta aku pada budak tu ,
tapi sekurangnya aku sudah mula melupakan budak tu .

ramai lagi orang yg pernah melalui perpisahan ,
tapi aku anggap kisah aku yg tersadis .
maybe ,


apa apa pon ,
esok merupakan permulaan yg baru bagi aku .


we'll stop here.
see you .
bye dear..














okeh , terpacak tak termasokk .

Friday, 15 July 2011

kemon kemon , keep striving

assalamualaikum ,

apa kabaq semua ?
cek baru slesai makan nasik ,

ikan bawal masak kicap ,
mak cek kalu masak memang superb ,
oleh itu ,
lepas ni cek nak pi mengadap buku plakk ,
biology dan add math yg tercinta sedang menunggu ,

malam ni cek update entry lg tau ,
i lap you ,

see you .
bye dear.

Thursday, 14 July 2011

chills .

assalamualaikum . . . .

hampa , hampa .
aku boring oh ,
hahahaha

tadi aku stayback kejap kat skolah ,
doing revision on biology and add math ,
pokok pangkalnya nak fight netball .
but,
disebabkan pemain dah cukop ,
buatpa aku nak pulon sebokkan diri kan ?
then ,
aku balek naek bas ,
makan banyak gila karipap mak aku buat ,
and i'm full now ,

ohhh, ohhh
once again ,
aku skip tuisyen add math .
ingat nak stop lahh ,
tuisyen dah masok chp 7 ,
takot aku blurr ja nanti ,
tercangak depan budak laen ,

btw ,
minggu depan , plan nak pergi library kulim ,
dengan masam masam aku sekalian ,
hana , tasha ,
tak sabaq cek .
:) ily

ohh , ohh
lepas maghrib , nak continue revision aku yg terbantut kat library sekolah td ,
duduk kat library , macam aku sorang ja wujud ,
hahaha
tasha dengan tekunnya buat peta atas buku add math ,
hampa paham paham la kan ? :)
dan hana ?
she's watching her favourite shows that moment ,
MARIMAR , with peace at HOME .

aku  sayang hampa dorang weyh <3
malam nie , kalu rajen aku update entry lg okie ?

gonna have bath ,
and continue my revision .

see you ,
bye dear .

Wednesday, 13 July 2011

classmates :)

disebabkan kebosanan yg melampau malam ni ,
aku mengambil kesempatan intuk introduce a few classmates aku ,
peace :)



name given is nur farahana bt iskandar shah ,
she's fun , talkative , she's happy go lucky ,
and the most important , she'll accept me as who i am .
i love her .
ohh , ohh ,
she's sitting beside me in class .




name given was natasha syafinaz bt mat rosli ,
had past 10 years , since our first met in standard 1 .
ohh yeah ,
she's gorgeous right ?




name given was nur aziela bt abdullah .
orangnya di sebelah kanan ya ,
yg pakai sweater puteh tuh ,
dia cantek kan ?
of course , semua classmates aku cantekk .
aziela baek , and rajen kott



name given was muhd fitri bin hilmi ,
some thought his name was fitri hilmi ,
no , only fitri .
hilmy was his dad ,
he's the most hardworking boy in class ,
he love to smile and helping people .
orang akan cair bila tengok dia senyum :)





name given was farah haziqah bt adnan ,
she' adorable ,
lil cute ,
an maybe an open minded person .




name given was syed muhd azim bin syed nasir ,
likes to tease people,
and i'll call him arzym adiosa ,
his nickname , i thought .
sometimes , he can be the most hardworking student in class ,




name given was zaid nor ikhwan bin zainuddin ,
the most annoying boy in class ,
and guess what ?
he was my assistant !
but , he's nice !
funny , and irritating , :P
nice eyes bro :)




sorry , to the other classmates ,
aku pulon cari gambaq hampa ,
tak ketemu ,
nanti , aku try laen keyh ?

doesn't matter who they are ,
but , who am i , when i with them ,


enough for tonight , \
see you ,
bye dear.

Saturday, 9 July 2011

i'm getting weaker with tears .

assalamualaikum . . . .

aku suka membebel sekarang ,

malam ni , aku nak bebel lagi ,
jangan marah ok ?

okeh , okeh
malass nak gebang banyak ,
straight to the point .

aku dah tak kuat .
hampa tau , dulu , aku merasa akulah yg paling gah kat dunia .
akulah super girl ,
yg kuat pluss tabah .

but ,
since naik form 4 ,
everything changes dude .
kawan kawan yg dulunya mengaku kawan , hampir hampir jadi lawan ,
nobody beside me right now ,
getting worse with academic ,
getting more sensitive ,
i'm nothing .

ohh,
aku makin derhaka pada mak abah,


dulu,
bibiaq aku tak boleh nak adjust dah ,
sengeh sampai ke telinga ,
aku datang sekolah dengan semangat ,
walaupun ramai yg mengeji .

sekarang ?
satu langkah ke sekolah , macam berjam lamanya.
dengan kelas jaoh gedabak .

aku bukan penat dengan semua tuhh ,
aku penat dengan aku .
aku , aku .

diri aku dah rotate 120 % .
aku cepat bosan dengan hidop aku .
bosan dengan kawan kawan yang sikapnya tak menentu ,
kot ya pon , hang tak mau kawan dah ngan aku ,
jangan la buat mata stim , jeling separoh mampoih ,
ataupon , hang still tak puas hati ,
aku beat kau dalam pmr yg lepas .
aku tau la minachi oii,
hang jenis yg tak boleh terima kenyataan ,

then ,
sekarang , sebab tu lahh , hang dok pulun terokk nak beat aku balek kn ?
hang mai sekolah , hang pulun bad mood berbagai .
awat ?
nak bagi aku goyang ka ?
maseh , but tak guna minachi ,
done with that pompuan .





buat masa sekarang , aku masih boleh bertahan ,
but who knows ?
nanti aku akan rebah jugak .



k done .

see you.
bye dear.

Friday, 8 July 2011

i did it again , forgive me mak . T_T

assalamualaikum .

lambat aku tidoq malam ni ,

air mata terasa hendak berguguran .

sekali lagi , aku maki mak aku .
hanya kerana beliau tanya esok aku balek sekolah pukul berapa .

aku bodoh ,
kenapa aku nak lepaskan tension kat mak aku ,
beliau tak tau apa .

malam ni , aku dah buat dosa dengan beliau .
aku tahu mak aku sedih ,
hati beliau terluka , terhiris .
salah aku semuanya .
T_T

tapi ,beliau tetap sabar ,
rasanya dah bertrilion kali aku maki mak aku .
tapi beliau masih mampu tersenyum .

beliau masih mampu maafkan aku .

dan aku ?
masih tak berubah .
bagaimana YA ALLAH ?


mataku pedih di saat ini .
air mata ingin mengalir .
betapa aku merasa berdosa .



tumpah juga air mataku .


aku tahu , beliau sentiasa ada untuk aku ,,
cuma ,
aku yang buta hati ,
tak dapat memahami kasih suci seorang ibu .






beliau tak pernah bosan mencurahkan kasih sayangnya pada aku ,
aku hanya mempersiakannya .
beliau kasihi aku dari aku kecil hingga sekarang ,
aku ?



tidak tertahan air mata aku.

I LOVE MY MAK .
REALLY LOVE YOU .


see you .
bye dear.

Wednesday, 6 July 2011

tomorrow ==> new day

assalamialaikum .
sekarang 2.02 a.m dan aku still berjaga .
takpa eyebag buat aku nampak cool dan hot .

okeh .
esok aku akan try buat hari khamis jadi new day yg terbaek lam hidop aku .
gonna focus on study tomorrow .
ignores the others .
.
tolonglah , tolonglah .
aku tak mau malas .
aku nak rajen .
dah bulan 7 sekarang .
dan aku maseh tak fokus .
oooo
aku nak tidoq dah wei .
see you

bye dear .

Monday, 4 July 2011

YA ALLAH , apa patut aku buat ?ampunkan aku YA ALLAH

assalamualaikum ,

maaf lama kita tak berbicara ,
straight to the point lahh .

okeh , aku makin malass ,
aku dah lupa azam aku yg dulu .
nak maju , nak berjaya .
tapi sekarang ?
mana semua tu ,
aku sedih sebab buat mak aku sedih .
pagi tadi ada majlis penerimaan netbook kat sekolah aku ,
mak aku cakap , dengan adanya netbook tu ,
aku akan lebih maju jaya dalam pelajaran.
mak aku nak aku berjaya dalam pelajaran .
aku terkilan kerana beliau hanya mampu tersenyum ,
ketika melihat kejayaan anak orang lain.
sungguh aku terkilan sebab aku dapat 3 a dalam exam baru baru ni ,
aku pasti bila aku tak dak kat rumah.,
mak aku mesti menitiskan air mata beliau .
tapi aku nak beliau tau ,
aku sememangnya tersangat ingin membanggakan beliau ,
TERSANGAT ,
aku ingin berusaha ,
tapi aku tak tau apa yg membantutkan niat aku .

dan aku gagal menjadi seorang muslimah yg sejati ,
solat aku dah abaikan.
dah lama aku tak sentuh dan alunkan ,
ayat kitab suci AL QURAN .
maafkan hambamu YA ALLAH .
aku telah kecewakan seorang ibu yg bertarung nyawa ,
ketika hendak melahirkan aku .
aku kecewakan seorang ibu yg berjaga siang malam ,
menjaga aku , ketika aku sakit demam.


aku meninggikan suara pada abah dan mak ,
hanya kerana mereka mengingatkan aku supaya,
menunaikan suruhan ALLAH S.W.T .

bimbinglah aku YA ALLAH .

jangan biarkan aku leka dengan nikmat duniawi .

bukakanlah pintu hati dan mindaku agar ilmuku penuh di dada

aku sayang MAK dan ABAH aku . .


see you ,
bye dear .
assalamualaikum .

Tuesday, 28 June 2011

life becomes a little better , ALHAMDULILLAH.

assalamualaikum .

dua hari kott, aku tak update "si muka tak malu".
bukan apa ,
letih bhai .
aku meniaga untuk hari koperasi sekolah ,
then ptg ada kawat lagi .
memang tak sempat aku nak qada tidoq aku ,

btw ..,
bukan isu tuhhhh ,
yg aku cuba nak cecite harini ,
tapi benda lain lahhh ,


okeh ,
buat masa sekarang aku takkan panggil depa malaun .


hmmm ,
first day niaga ,aku tegoq salah sorang dari depa ,
sebab pa tau,aku lupa lak ,
and guess what ?
dia jawab ngn baeknya ,
oh god ,
aku terkezut kotttt .
nak kata dia buang tebiat ,dak kottt ,\
gila la baq ang ,
sampai hari ketiga niaga ,merangkap harini ,
depa dorang still baek ngan aku ,
kalu tak ,dulu kalu jumpa aku,
mulalah mulot depa ,
but itu dulu ,
aku tak tau lah sekarang ,
masa goreng nugget tadi pon,
dia ngan selamba ,tak kisah aku tolong dia ,
siap sengeh kat aku lagi ,
ikhlaskah depa ?
ataupon ada udang di sebalik mee ?
kalaulah betoi ,depa dah ubah sikap terhadap aku ,
aku syukur sangat sangat ,
ALHAMDULILLAH .
ALLAH MAHA ADIL .

aku harap sikap depa tuhh berkekalan .
ish ! tak caya betoi aku ,
baek pulakk depa .
aku siap pi snap pic depa lagi masa tengah goreng nugget .
and depa SIAP POSSING .
haisss , tak caya sunggoh aku .
apa apa pon,aku syukur pada ALLAH S.W.T

okeh lahh ,
see you .
bye dear.

Sunday, 26 June 2011

sangat meletihkan harini , AKU NAK PENGSAN

assalamualaikum .

derrrr ,
aku ngantok tahap gaban nihh,
penat oooo harini ,
aku niaga kat pondok koperasi .
juai rojak ,
hahahahahah
pagi pagi lagi dah terpotong jari masa kupas sengkuang ,
hahahah
kantoi laaa , aku jarang masok dapoq .
mula mula tak laku laa baq ang rojak tuhh ,
mai last last,time nak balek ,
punya la qamai org mai serbu ,
tak menang tangan aku ,
mak aiy esok kena niaga lagi sampai hari selasa ,
then ptg kawat lagi .
mau cabot kaki aku .
anyway , boleh tahan best la qini ,

okeh la wei ,
eyeball aku nak tekeluaq dah ni .

see you .
bye dear .

Friday, 24 June 2011

KL GANGSTER terbaik derrrr .

assalamualaikum .

baca tajok entry aku malam ni ,

ohh , ohh
aku p tengok movie KL GANGSTER ngan mak and lil bro aku .



tengok movie poster ponn dah goyang kan ,?
hahahaha
mula mula aku pi survey tiket wayang dulu ,
mak ngan adik aku tunggu dekat kfc kat bawah tuhh .

alamak !
nak tau tayangan yg terawal pukol brapa ?
4 petang !
padahal masa tuhh baru pukol 1.05 petang kott.
apa lagi ,kami p la makan kfc dulu ,
dipendekkan crita ,
makan makan sampai nak dekat pukol 2 petang .
adush !
lagi 2 jam bhaii.
menengung lahh , mak and aku dekat kerusi urut depan panggong wayang tuuh.
adik aku tak pa lah,
dia siap boleh pi masok kedai game and prabeh 8 hinggit kat situ .
tup tup,
dah pukol 3.45
aku pi beli ayaq pepsi ,yg medium punya,
adik aku mengebat ohh.
order sosej lagi .
okeh, kami book seat E-10,11,12
seat yg selalu kami duduk .

fuhhh ,
bila start tayang movie ,
tersentap aku tengok adi putra dan aaron aziz,
begitu hot !
tough bukan kemain ,
cair kat situ ,
memang best ahhh ,
bila mai kat adegan lawan melawan tuhh,
nampak sangat kemachoan depa .
hai , hai
macam nak pi tengok laen .
tapi bila dah abes movie , mak and adik aku kata,
TAK BEST LANGSONG !

biaq toi apa yang mak aku cakap nihh.
beliau tak menghayati sepenohnya kot movie tersebot,
hahahahahahahaha

apa apa pon,terima kasih yg tersangat kepada beliau sebab ,
dah bawak aku dan adik aku p tengok movie tuhh,
CEK SAYANG MAK !




hmm , talking about tomorrow ,
aku nak bangon awal,
sebab nak study ,
tadi aku bangon awal jugak ,
tapi study bio sat ja la,
adik aku ganggu concentration aku ,
dia bukak volume tv macam dok sebatu .
haissh ,adik aku jugak .

okeh ,jumpa nanti ,
see you .
bye dear.

Thursday, 23 June 2011

bersabar dan kuatlah , wahai diriku ,

assalamualaikum .

suka suka hati aku ja nak tidoq lambat malam ni kan ?
bukan malam ni saja okie ?
tetiap malam .

okeh okeh ,
harini , means kemarin ,
once again , hati aku disakiti ,
siapa penyebabnya?
siapa lagi ?
tapi takpa,
hati aku dah mula redha sikit demi sikit ,
orang cakap ,
kita kena sabar ,
ALLAH MAHA ADIL .

takpala ,
hinalah , selagi hampa mampu .
selagi mulot dan lidah hampa masih mampu bertutur kata ,

biaq kat depa ,



sekarang aku dah mula rajin ,
hahahaha ,
mak aku ucap tahniah ,
coz aku tak suka buang masa dah ,
balek sekolah ja ,
tros buat homework .
malam pulak , aku study ,

bila dipikiaq pikiaq ,
bila dicamporadokkan dengan apa yg menimpa aku sekarang ,
aku rasa semangat pulak .

haish , baru aku tau ,hidop ni boleh bahagia dan sedih,
pada satu masa .


okeh ,
esok jumpa lagi,
see you.

bye dear

Tuesday, 21 June 2011

alhamdulillah ,ALLAH SENTIASA BERSAMAKU .

assalamualaikum ,

weyh hampa , aku baru habes buat homework bm ,
karangan bergambar ,
sebenarnya keja tuh , cikgu bagi minggu lepas ,
but aku baru buat harini ,
tiba tiba ,
aku rasa macam nak selesaikan semua homework aku ,
yg terbantut selama ni ,
tapi takk la selesai semua harini.
aku just buat bm ja ,
idea datang mencurah curah bhaii,
hahahahahah

okeh ,
sekarang ,
aku dah mula berubah sikit demi sikit ,
homework aku dah mula buat ,
aku tak suka buang masa ,
ALHAMDULILLAH ,
ALLAH SENTIASA BERSAMAKU ,

mungkin ,
aku kena lupakan masa silam aku kot ,
jangan dipikiaq dah ,
hal hal yg hanya merosakkan minda tuhh ,
pikiaq pelajaran ja,
apa yg orang lain cakap pasai kita tak penting ,
apa yg penting ?
bukan kerjasama okeh .
percaya pada diri sendiri tuhh yg penting ,
moga aku makin tabah ,
dalam jalani ujian dan dugaan yang ,
ALLAH S..W.T tetapkan untuk aku ,
AMIN,

INSYALLAH ,
aku akan mula lapangkan dada aku ,
dan lupakan segala dendam kesumat yg dipendam selama ni ,
kepada 3 orang tuhh ,
biaq la kat hampa ,
sakitkanlah hati orang lain selagi hampa mampu ,
bersiap sedia lahh ,dengan balasan di akhirat  :)

jangan menyesal sudah .

baru aku sedaq ,
hidop ni ,
bukan sekadar pengorbanan saja ,
ianya lebih kepada kesabaran ,

aku beruntung coz dikurniakan insan insan
yg setia di sisi aku ,
tak kira keadaan macam mana sekali ponn

nelly,farahana dan tasha
aku sayang hampa .


okeh,sampai sini saja ,

see you.
bye dear.

Monday, 20 June 2011

nothing much tonight .

assalamualaikum ,

aku tak tidoq lagi lah bhaii .

bangga gila weyh , aku berjaya jawab 2 soalan add math ,
dengan sendirinya ,
alhamdulillah  . . . .
aku punya pulonn buat la tadi ,
bukak buku teks ,
bukak buku rujukan ,
tekan calculator ,
padam sana sini ,
liquid sana sini .

add math rasa best sangat kalau kita tau buat .
kena buat banyak latihan ooooo.
dan harini ( kemarin ).
buat pertama kalinya ,
aku tersenyum melebaq sambil buat add math ,
terbaik lahh ,

tapi tinggal lagi 5 soalan lahh
hehehehe
yang tuuhh ,
aku dah cuba pikiaq jalan kerja dia ,
tapi still tak dapat dapat ,
esok kena pi tanya kawan kawan la.


orait , orait

see you .
bye dear.

bangga derr ,aku buat homework awal

assalamualaikum .

penat meyh ,
aku balek dari sekolah ,
panas giler ,
dah la panas , pastu aku menggiler tengah jalan ,

hahahaah

okeh ,
dekat sekolah harini ,not bad lahh
4a dapat cikgu add math baru ,
cikgu majid nama dia .
terbaik lahh weyh , dya ajaq add math .
faham oooo ,
memang faham sangat sangat .

balek rumah pas makan , teros aku buat homework add math .
rasa semangat pulakk ,
cikgu majid ponn cakap nak buat kelas tambahan ,
untuk add math ,
kena pergi nihh ,
dia cakap dya nak review balek dari chapter 1 ,
yeah , yeah
aku MESTI pergi .

bangga la jugak aku buat homework awai ,
sebab ,
aku suka tidoq pas balek sekolah ,
lepas abes posting entry ni ,
maybe aku akan take a nap jap ,
penat bhai ,
aku berkawat dalam sekolah dengann farahana harini .
apa apa pon ,
aku kena teruskan usaha dalam mengejar kejayaan ,
aceceh ,


okeh la , ngantok baq hang ,

see you .
bye dear.

Saturday, 18 June 2011

jaga jaga , balasan DI SANA menanti hampa

assalamualaikum . . . .

tajok entry malam ni catchy sikit lahh
ahahha

okeh okeh , straight to the point ,
maybe dah banyak kali kott, aku beletiaq pasai 2 ekoq malaun ni ,
bukan saja saja aku beletiaq okie ,
sebab mereka dah buat salah sama aku .
yeah , siapa aku nak dibandingkan dengan mereka
but ,
heyy ! heyy !
hampa jangan megah sangat ,

TUHAN ITU MAHA ADIL ,
TUHAN ITU  MAHA MELIHAT ,

tak dak satu perkara ponn kat dunia ni terlepas
dariNYA .

hampa , hampa
aku ponn tak tau macam mana hampa buleh jadi jahat bebeno ngan aku
oops ,
setelah meneliti segala bukti dan hujah hujah yg bernas
lagi kukuh ,
aku mendapati bahawa hampa hanya memperlekehkan
golongan yg tak seHOT angelina jolie ,
and tak seFAMOUS johny depp ,

kemon kemon lahh ,
jangan ingat sebab hampa hensem sikit dari setan ,
hampa buleh dok tindas orang laen .
oops , tak payah lah , aku nak mintak maaf sebab
aku panggil hampa setan .
lagiponn , hampa pernah panggil aku
ANAK IBLIS kann ? :)
so sweet nickname yg hampa bagi kat aku .


peliklah aku ,
masa mula mula aku enter smkk ,
hampa okie okie ja
then , now ?
meroyan tahap gaban

tapi ,
sekalung penghargaan aku bagi kat hampa
di atas ejekan dan hinaan hampa masa di form 3 ,
aku dapat semangat yg berkobar kobar ,
and then ,
8a's in my hand,
thanks baby .

ohh , ohh ,
hampa tuhh ego ,
betoi takk ?
hampa pantang kalah dengan perempuan ,
takot jatoh standard .



malaih ler , aku nak mrapu mrapat pasai hampa ,
kesian SI MUKA TAK MALU  aku ,
kena ngadap entry pasai hampa .

aku cuma nak peringat saja ,
buat la apa yg hampa nak kat dunia ni ,
hinalah , cacilah , herdiklah , makilah
buat semua tuhh selagi boleh ,
dunia ni sementara ,
nanti di akhirat , mulot hampa yg akan menuturkan segalanya .

jangan menyesal di akhirat nanti ,

semoga orang orang yg hampa hina ,
mendapat kebahagiaan di akhirat sana ,
AMIN .


see you ,
bye dear.

Friday, 17 June 2011

lets talk about anything tonight .

assalamualaikum . . . .

ohh .ohh
aku baru habes gayot ngan nelly dekat fon ,
damn ! i miss her ten thousand times more
than she miss me .

alhamdulillah,dia okey , okey saja kat sana ..
gila ,kami sembang bagai nak rak bhai .
lega aku dengaq sora dia .
best baq hang dengaq story dia kat sana .

I MISS YOU MORE THAN
A HUSBAND MISS HER WIFE

THATS ALL
bye dear.

Sunday, 12 June 2011

be YOURSELF , everyone is TAKEN

Assalamualaikum . . . .

lama jugak laa ,aku mangabaikan "si muka tak malu " aku nih
don't worry .
be happy .

okeh,done with that .

malam ni, tangan gatai pulak nk mengupdate pasai isu hipokrit ni
oopss , maaf , ianya tidak ditujukan pada sapa sapa
tapi kalau ada yang terasa sampai ke lubok hati ,
AMBEK JA LA ,
FREE OF CHARGE .

orait,apa yang aku maksodkan kat sini ,
berpura pura dalam sesuatu hal,
tapi ,
hipokrit ni,cabang dia berlambak ,
but,
i'll prefer to mention about being
hypocrite to yourself. .

same as torturing yourself ,
heyy,kemon kemon ,
stop pretending lahh .
nampak burok bila sseseorang tuhh hipokrit ,
ada lahh , contoh contoh nya yg aku jumpa berlanbak lambak
kt facebook,
takkan aku nak sebot kat sini kot ,
ohh ., no , no ,
bukan sebab takot la bang chik ,
takot tu memang takot,
takot dosa .
okekekeke
malass nak mrapu mrapat banyak .
ada stengah ni ,walaupon oqang kedah,
depa dok pulon la cakap kolumpo tuhh,
lidah tektiap qi dok balon asam pedaih ,
laa ni nak tunjok terar nohh ,
ambek !!
hahaha
version aku dalam loghat kedah ,
betoi kan ,
tengok ja la kt status status fb ,
naik geli bulu hidong aku baca status yg gla babang
pulonn .
memang la,asing masing ada hak ,
but . . .
kadang kadang aku rasa macam nak balon depa dengan
kasot sekolah warrior aku tuhh ,
meh aku bg contoh nahh ,
kita blajaq tatabahasa malam nihh ,

kita
belajar
siapa
(yang ni ,yang basic)

depa translate pi :

kite
blaja
sape


ohh , damn!
they sound like a froggie .


done with word .

ada stengah yang jadi hipokrit melalui bahasa tuboh mereka,
cara hidop mereka ,
dan,
pergaulan depa .


misalnya ,

kata lah , KATA LAH,
ada sorang ,mamat nihh ,
nampak dia cewek hot hot ,
teroih dia jadi macam  . . . (ampa tau kan macam mana)
tapi , kalu lelaki , tak nampak sangat kegedikan nya
kalu pompuan boleh gagah laa
nampak laki tough , handsome,
mula lahh ,
perbetul sana sini ,
sengih sampai telinga macam nak putuih .
calit bedak 7,8 kilo
meh sini ,
budak montel nak pesan ,
sesiapa saja yang nilai kita berdasarkan luaran,
orang itu memang tak boleh pakai ,
ehhhh , ehhhh
aku sedaq aiy , diqi aku ,
tapi siapa kita nak menidakkan kuasa ALLAH S.W.T ?
apa gunanya kita bersuka ria dengan orang lain ,
kalau tak jadi diqi kita sndri .
its worthless .

kehidupan bukanlah mementingkan kesempurnaan semata mata ,
ianya lebih kepada menjadi diri sendiri ,



okeh , okeh ,
aku tau dah ramai yang terasa dengan entry aku nihh ,
hahahah  ,.


don't take it wrong .

aku hanya nak sedaqkan ,orang yg tak tau diqi ja
tidak dituju pada sapa sapa pon


bye dear.

LYPEAR BECOMES PEAR ONLY ....


kita bersama ketika susah dan senang <3


she'll gonna leave me :(
nellysa nursyafira bt basri
-lypear-

assalamualaikum ,
gonna talk a litle ,
coz i'm so freakin sad ,
she's nellysa nursyafira bt basri ,
born on 27 february 1995 ,
gonna move to mrsm merbok.
she'lll gonna leave me .
my besties ,
i'll gonna miss her much .

-tak boleh tuleh banyak banyak dah , satgi rumah aku banjir-
harap harap dia sentiasa kuat di sana
i'll miss you
-lypear-

Friday, 3 June 2011

memories of mine ,the sweet one , lets flash back

assalamualaikum . . . .
hai , hai ,
malam nihh , jomm flash balek sweet moments aku,
sepanjang 16 taon aku hirup carbon dioxide .


  1. mak and abah beli birthday cake kat aku sampai 2 bijik untuk celebration kat tadika aku dulu
  2. tok beli bebear gergasi kat aku masa aku kiddo ,dekat bukit kayu hitam kott , besar oooo .
  3. abah aku bawak aku g jalan jalan kat taman selasih tetiap malam ,pegi D-LIMA , MAKAN MAKAN , NAEK MOTO ,DUDUK DALAM RAGA LAGI TAU.BELI GULA GULA KAT AKU , BELI COKLAT BENDERA YANG ADA KIPAS TUHH KAT AKU ,
  4.  mak aku gerak aku dari tido tengah tengah malam, coz nak pegi hospital ,mak aku dah sakit nak lahirkan adek aku .
  5.  first time aku belai adek aku yang baru dilahirkan.
  6. pegi rombongan ke cameron highland  dengan mak and adek aku anjuran tadika adek aku merangkap bekas tadika aku .
  7. aku dapat anugerah pelajar cemerlang , and mak aku pegi tengok aku amek hadiah ,tengok aku buat persembahan .
  8. aku dapat anugerah tokoh pelajar masa darjah 6 .
  9.  aku riuh rendah ngan buddies kat first secondary school aku ,SMKTJ .
  10. aku dah pandai minat kat boys ,hahahahaah ,gedik !

petang yang syahdu , . . . . .

assalamualaikum . . . .
okie ,petang nihh , nothings to do ,
oh really ?
i could do some revision , but didn't want to
hahahaha . .
ohh ,btw ,
its my abah's birthday ,
had wish and kiss him just now , ,
may god bless you , abah . . .


orait then ,
maybe tonight gonna finish a little homework ,
and night dreaming .
really hope the dream will come true ,
okeh.done with english ,
now,
kedah pekat.
hahahahahaha
aku baru perabeh laksa 2 mangkok , and koko crunch with milk semangkok.
sedap bhaii.
sekarang , macam ulaq sawa terlebih kekenyangan .
mintak maaf , nowdays aku jarang mengupdate "muka tak malu " aku nihh ,
bukan apa ,
nak kata malass ,bukannn
tapi ada hobi baru ,
guess what ??
aku suka tido sekarang ,
pas makan,tido ,
pas mandi,tido
pas baca buku,tido ,

haissshhh ,

okeh,okeh,damn !
aku takk tau nak mrapu mrapat pa dah ,
see you .
bye dear .

Sunday, 29 May 2011

okehh , i'm boring pluss hungry = no main topic tonight

assalamualaikum . . . .
okehh , i'm hungry now .
foods come to me please .
abah ohh abah , cepat balekk,cek lapaq nihh ,
nanak burger depan dinas tuhhh,

yeah boring , boring ,boring , boring
nothing else to do , except typing using the keyboard ,
keyboard don't mad at me please . . . . .

esok nak buat apa ?
i'm blurring ,
wanna sleep ,but i'm tired sleeping all the day. . . .
okeh,okeh ,
damn , aku tak dak  idea nak tulis apa .
see you .
bye dear.

nothing gonna changes ME .

Assalamualaikum . . . .

selamat petang ( gedik ) .
hello semuanya (dh melampau nihh )
sihat tak ( dah ! cukop )

dah ! dah !
okekekeke .
orait,tadi aku study sikit pasal pendidikan islam ,bab adab .
adab menjaga orang saket ,done with that .

maybe pas selesai post entry nihh ,aku menyelak biology reference book pulakk ,
hey,hey ,
kemon kemon ,
aku spm taon depan okeh ,
spm penentu masa depan aku ,
samada keja kilang ja ka or further my studies to university ,
okeh,i prefer the second one .
gonna changes my entire life ,
aku nak jadi pakar psikologi taww ,
jangan memain ,
aku nak posting pi tanjong rambutan taww . .
thats why aku kena marathon dari sekarang , aku takk boleh siakan hidop aku sepanjang
hampir 16 taon nihh .
then ,
my parents okeh,
aku kena balas jasa mereka walauponn
aku taww jasa mereka tak akan pernah sesekali terbalas oleh aku ,
mereka dah terlalu banyak berkorban jiwa raga untuk aku ,
anak depa yang tembam nihh ,
tembam tembam ponn hot  !


yeah ,sekarang memang aku dah totally berubah .
aku takk macam dulu ,
pelajaran aku dah letak jaoh.
no , no ,
aku kena bawak diri aku lalui balek apa yg aku lalui masa form 3 dulu ,
aku tak boleh abaikan pelajaran .
spm dengan pmr berbeza ,bagai langit dan bumi .
masa form 3 ,semangat aku laen, takk macam form 4 .
form 4 aku terlalu enjoy ,YANG TERAMAT .
 

jangan pear , jangan
ang gila ka apa ,
benda macam ni takk boleh maen maen ,
spm weyh , SPM !

aku tak boleh ada komitmen laen dah , especially when it comes to love ,
ohhh , ohhh ,nevermind ,saya anti COUPLE ,
tapi pikiaq pikiaq balek ,who cares right ?
selama ni tak ada sapa yg terhegeh hegeh mintak couple kat aku ,
so.,
aku nak pulon risau watpa , 
cuma aku sedang berusaha men - TERMINATE feelings aku kat MR.L sekarang ,
hopefully it works ,yeah hopefully ,.
not hopefully , but INSYALLAH .
in meanwhile , in my super duper simple life ,aku dah belajar daripada
banyak pengalaman hidop ,samada aku sedar atauponn takk ,
nak sebot satu satu memang banyak ,
but i'll try .
okeh ,
dalam diri kita memang ada banyak kelemahan ,
yang tuhh memang kita takk boleh nafikan,not at all ,
but . bagi aku ,kelemahan tuhh lahh ,yang akan bawak kita ke depan ,
jangan sesekali kita sesali dengan apa yg kita ada . . . . .
ALLAH S.W.T MAHA ADIL , ALLAH S.W.T MAHA PENYAYANG , ALLAH
 S.W.T MAHA MENGASIHANI ,
segala yg terjadi ada hikmahnya ,
percayalah pada ketentuan ALLAH S.W.T .


then ,
jadilah seperti katak yg pekak ,
aku pasti kebanyakan org dah penah baca alkisahnya
sepanjang zaman sekolah rendah ,sehinggalah naek form 3 ,
ada saja budak budak yg suka sangat hina aku , herdik and many more,
memang aku sedih , tersangat sedih masa tuhh ,
tapi makin lama , aku dah terbiasa ,aku buat tak tau ja kt depa ,
aku pikir ke hadapan .,
biaq pi kat depa,
akhirat penentu segalanya okeh ??
aku jadi seperti katak yang pekak bila pmr makin dekat ,
masa tuhh ,aku dah tak peduli dengan cakap cakap org ka sekeliling,
lantak depalahh ,
pmr depa jugak yg nak tergagai ,
depa jugakk yg nak malu ,
so ,
hasilnya ,
ALHAMDULILLAH ,
STRAIGHT A'S IN MY PMR ,
aku pelok mak aku masa tu jugak kt anjong seri ,
macam kebahagiaan milek aku sorang ja masa tuhh ,



apa yg aku tegaskan kat sini sebenarnya ,
kita hidop untuk diri kita ,BUKAN untuk diri org laen ,
apa gunanya kita hidop kalu KITA BUKAN KITA ,
aku harap ampa paham maksodnya ,

okeh lah ,want to continue with biology
see you .

bye dear.